Vegan no bake chocolade havermout koekjes


Vandaag heb ik deze heerlijke no bake vegan chocolade havermout koekjes gemaakt. Ik was al een tijdje op zoek naar vegan koekjes die makkelijk te maken zijn en toch lekker smaken. Gelukkig vond ik dit recept via The Cooking Foodie en het resultaat is verassend! Hieronder vind je de ingrediënten en instructies:



Ingrediënten

o 200 gram havermout
o 135 gram havermeel
o 200 ml kokosolie
o 105 gram maple syrup
o 1 tl vanille extract
o 280 gram pure chocolade
o 250 gram 100% pindakaas
o Snufje zout


Bereiding

o Doe de havermout, havermeel en en het snufje zout in een kom en meng
o Voeg vervolgens de kokosolie, maple syrup en het vanille extract toe en meng tot alles goed door elkaar zit
o Doe 2/3 van de mix in een bakvorm die bedekt is met bakpapier en zet in de koelkast
o Verwarm in een pannetje de chocolade met de pindakaas en meng tot het één geheel wordt
o Doe het chocolade mengsel over de mix die je in de koelkast had staan en sprankel het laatste 1/3 deel van de mix over het geheel
o Zet in de koelkast en wacht minimaal 2 uur voordat je het geheel in stukken snijdt


Zie je de instructies liever visueel? Bekijk dan hier het instructie filmpje van The Cooking Foodie.


Buen provecho!